gtag('config', 'UA-130501671-1');

RAMALLÁH 16. apríla (WebNoviny.sk) – Desiatky väzňov v izraelských väzniciach ukončili hladovku, ktorou chceli dosiahnuť právo telefonovať z väzenia.

Ako v utorok uviedol palestínsky minister pre záležitosti väzňov Kadrí Abú Bakir, s izraelskými úradmi dosiahli dohodu o ukončení osemdňového štrajku výmenou za právo telefonovať trikrát do týždňa.

Palestínski väzni začali držať hladovku po tom, ako Izrael nainštaloval vo väzení Ketziot na juhu Izraela rušičky signálu mobilných telefónov, aby zabránil nekontrolovaným volaniam. Štrajk sa následne rozšíril do niekoľkých ďalších väzníc v Izraeli.

Izraelský úrad pre väzňov nainštaloval rušičky s cieľom zabrániť hovorom z pašovaných mobilných telefónov, čo podľa neho predstavovalo bezpečnostnú hrozbu. Na základe novej dohody budú môcť palestínski väzni telefonovať trikrát do týždňa so svojimi rodinami prostredníctvom pevných liniek.

Viac k témam: hladovka, štrajk, väzenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Izrael nainštaloval vo väzení rušičky signálu mobilných telefónov, desiatky väzňov štrajkovali © SITA Všetky práva vyhradené.