gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 16. apríla (WebNoviny.sk) – Počas protestov proti klimatickej zmene, ktoré paralyzujú britskú metropolu, zadržala polícia za blokovanie ciest v centrálnom Londýne viac ako 100 aktivistov. Očakáva sa, že protesty budú pokračovať aj druhým dňom.

Protestujúci zo skupiny Extinction Rebellion kempovali v noci na Waterloo Bridge, na námestí pred parlamentom a na Oxford Circus. Po neuposlúchnutí výziev polície na obmedzenie protestov, zadržali v utorok v skorých ranných hodinách 113 ľudí.

Dôvodom zadržaní sú podozrenia z deliktov proti verejnému poriadku, piatich ľudí zadržali pre podozrenie z poškodenia centrály spoločnosti Shell.

Extinction Rebellion vyzýva vládu znížiť uhlíkové emisie do roku 2025 na nulu. V sérii protestov chce až do 29. apríla „vypnúť Londýn„. Podľa organizátorov sa protesty konajú vo viac ako 80 mestách v 33 krajinách. V utorok by mali pred britským parlamentom pokračovať prejavmi o zastavení klimatickej zmeny.

Viac k témam: aktivisti, britská polícia, demonštrácia, klimatické zmeny
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Polícia v Londýne zatkla desiatky aktivistov, protesty proti klimatickej zmene pokračujú © SITA Všetky práva vyhradené.