gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 18. apríla (WebNoviny.sk) – Líder Iniciatívy poľnohospodárov František Oravec opäť zavádza. Predvčerom spolu so svojimi dvoma spolupracovníkmi Patrikom Magdoškom a Jaroslavom Jánošom zahájili ďalšiu „protestnú“ akciu pred budovou Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA), kde rozvinuli banner s nápisom: „ESIN (MAJERČÁK, KUKUČKA) a PETER VANČO, ŠVAGOR PATRIKA TKÁČA Z J&T PÁCHAJÚ SUBVENČNÝ PODVOD NA PÔDE, TU PRI KOŠICIACH (KOŠICKÁ ROŽKOVÁ)“.

„Páni rozvinuli transparent, ktorý navodzuje dojem, že naša spoločnosť sa podieľa na subvenčnom podvode. Je to lož a hrubé poškodzovanie dobrého mena firmy a jej akcionárov. Považujme  to za prekročenie všetkých hraníc a pripravujeme aj príslušné právne kroky. Neexistuje, aby bolo možné beztrestne takto šíriť takéto bludy“, uviedla dnes firma Esin Group vo svojom stanovisku pre médiá.

Firma ďalej uvádza, že Oravec, ktorý stojí za viacerými firmami má zrejme nejaký ďalší z mnohých svojich problémov na PPA a takto sa pokúša zahmlievať. „Inak si jeho transparent vysvetliť nevieme“,konštatuje Esin Group.

Pre nás je Oravec to isté, ako Rožková

Esin Group vedie s Františkom Oravcom dlhoročné spory o pôdu a dlhodobo tvrdí, že Oravec „podniká“ podobným spôsobom ako bývalá poslankyňa SMER-SD pani Rožková a vydiera takto ich firmu.

Viaceré celky pôdy, ktoré obrába firma Esin Group sú predelené tenkými pásikmi pôdy o ktorej Oravec tvrdí, že ju obrába a požaduje za to dotácie. Takto vytvára sporné momenty a tým pádom blokuje aj dotácie pre Esin Group. Podľa firmy pritom na tejto pôde väčšinou nikdy nehospodáril a kvôli žiadostiam o dotácie za to čelí jeho dcéra obvineniam za subvenčné podvody.

„Esin Group nie je pani Rožková. Hospodárime na veľkých celkoch. Úzke a účelové pásiky sú špecialitou pána Oravec, ktorý do svojich machinácií zaplietol aj dcéru. Ešte v roku 2016 jeho vtedy iba 19-ročná dcéra Alžbeta Oravcová cez firmu AGRO ORAV požiadala PPA o dotáciu 100 tisíc eur práve na takéto nezmyslené pásiky pôdy, ktoré nikdy neobhospodarovala. V tom roku tvorili tržby firmy AGRO ORAV presne nula eur. Žiadosť o dotáciu bola podvodom, ktorý sa nápadne podobá na podvodné dotácie, ktoré na neobrábané celky pôdy dostávala pani Rožková“, uviedla včera firma Esin Group s tým, že pravda o Františkovi Oravcovi sa nakoniec ukáže a ukáže sa aj to, ako dokázal podviesť verejnosť, médiá a dokonca aj niektorých politikov.

Inzercia

Viac k témam: Esin Group, Pôdohospodárska platobná agentúra, PPA
Zdroj: Webnoviny.sk – ESIN Group: František Oravec si opäť vymýšľa absolútne nezmysly © SITA Všetky práva vyhradené.