gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 22. apríla (WebNoviny.sk) – Prezident Andrej Kiska zagratuloval víťazovi prezidentských volieb na Ukrajine Volodymyrovi Zelenskému.

Ako uviedol vo svojom príspevku na Twitteri, praje mu úspech a silu pri tak potrebných reformách. Tie Ukrajina potrebuje na svojej ceste k prosperite a stabilite. „Budúcnosť krajiny musí byť založená na suverénnom rozhodnutí ľudí,“ dodal prezident Kiska.

Zelenskyj v druhom kole volieb získal 73 percent hlasov. Súčasný prezident Petro Porošenko, ktorý prijal porážku už v nedeľu po zverejnení výsledkov exit pollu, si na konto pripísal 24 percent hlasov. Porošenko a Kiska mali dobré vzťahy, Kiska pravidelne vyjadroval podporu Ukrajine a reformám, ktoré krajina musí zaviesť.

Na rozdiel od doterajších volieb v postsovietskych dejinách Ukrajiny sa zdá, že Zelenskyj zvíťazil na západe aj východe krajiny. Jedným z predvolebných sloganov známej 41-ročnej televíznej hviezdy bol pritom prísľub zjednotenia Ukrajiny.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Prezidentské voľby 2019 na Ukrajine

Viac k témam: prezident Slovenskej republiky, prezidentské voľby na Ukrajine, ukrajinský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Kiska praje budúcemu ukrajinskému prezidentovi Zelenskému úspech a silu © SITA Všetky práva vyhradené.