gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 24. apríla (WebNoviny.sk) – Partner Penty Eduard Maták nevidí dôvod predať nemocnicu na Boroch. Vyjadril sa tak pred stredajším rokovaním s premiérom.

<em>“Prišli sme na pozvanie pána premiéra, ponúkame informácie o stave nášho projektu, novej nemocnice na Boroch,“</em> povedal pred rokovaním s Petrom Pellegrinim o novej univerzitnej nemocnici v Bratislave. <em>“Nemocnica je pre nás súčasť siete 40 pracovísk, nevidím dôvod, prečo predávať jednu izolovanú nemocnicu,“</em> dodal.
<h2>Premiér chce štátnu nemocnicu</h2>
Premiér Peter Pellegrini minulý týždeň tvrdil, že má plán B v súvislosti so zablokovanou stavbou nemocnice na bratislavských Rázsochách.<em> „Ja uvidím, o čom budú hovoriť a aké sú ich predstavy,“</em> povedal v stredu Peter Pellegrini pred rokovaním s Pentou.

<em>“Pre mňa stále platí, že by som si veľmi želal, aby v Bratislave stala štátna nemocnica, nie súkromná,“</em> povedal. Premiér nechce dopustiť, aby v prechodnej fáze, kým štát postaví svoju nemocnicu, tí najlepší odborníci a lekári odišli do súkromnej nemocnice a potom bude mať štát problém naplniť tú svoju.<em> „Mne je primárne jedno, s kým sa posadím za stôl, pokiaľ to bude na prospech Slovenskej republiky,“</em> dodal.

<strong>Zobraziť fotogalériu k článku:</strong><br><a href=“https://www.webnoviny.sk/fotogaleria/nemocnica-novej-generacie-ktoru-v-bratislave-postavi-penta/“ target=“_blank“>Nemocnica novej generácie, ktorú v Bratislave postaví Penta</a>

Spravodajský týždenník minulý týždeň informoval, že jedným z riešení zabezpečenia novej koncovej nemocnice v Bratislave, namiesto zablokovanej stavby na Rázsochách, môže byť odkúpenie nemocnice budovanej investičnou skupinou Penta štátom.
<h2>Kúpa súkromnej nemocnice</h2>
Odvolal sa pritom na tri na sebe nezávislé zdroje. Premiér Peter Pellegrini pritom len tento týždeň pripustil, že rokuje o <em>„pláne B“</em> ako sa vysporiadať s naťahovaním projektu novej univerzitnej nemocnice. Stavba na Rázsochách je totiž neustále blokovaná námietkami zo strany neúspešných uchádzačov, a to len pri tendri na búracie práce.

<em>“Podľa informácií spravodajského týždenníka má byť jednou z možností, nad ktorou premiér uvažuje, kúpa súkromnej nemocnice Penty v Boroch. Povedali mu to tri od seba nezávislé zdroje, jeden z nich ešte pred pondelkovým premiérovým vyhlásením,“</em> uviedol týždenník s tým, že výstavba nemocnice v Boroch sa začala vlani v lete a plánované otvorenie pre pacientov je v druhej polovici roka 2021.

Hovorca Penty Gabriel Tóth podľa týždenníka potvrdil, že v posledných mesiacoch členovia projektového tímu nemocnice v Boroch absolvovali oficiálne stretnutia s ministerkou zdravotníctva aj s premiérom a jeho tímom. Baviť sa mali o koncepcii projektu a aktuálnom stave výstavby.

Viac k témam: nemocnica, Penta, premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Partner Penty nevidí dôvod predať štátu nemocnicu na Boroch © SITA Všetky práva vyhradené.