gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 24. apríla (WebNoviny.sk) – Bratislavský magistrát vyhlasuje výberové konania na pozície predsedov predstavenstiev a riaditeľov mestských podnikov a príspevkových organizácií.

V prvej fáze plánuje magistrát vybrať predsedov pre Bratislavskú vodárenskú spoločnosť (BVS), Odvoz a likvidáciu odpadu (OLO), Dopravný podnik Bratislava (DPB), ako aj riaditeľov organizácií Mestské lesy v Bratislave a Generálny investor Bratislavy (GIB). Informoval o tom na tlačovej besede primátor Bratislavy Matúš Vallo.
<h2>Transparentné výberové konania</h2>
V prvom kole mesto obsadí predsedov predstavenstiev BVS, OLO a DPB. V ďalšom kole vyberú jednotlivých členov predstavenstiev, riaditeľov jednotlivých úsekov BVS, OLO a DPB. Výber do ostatných mestských podnikov a organizácií naplánuje mesto v ďalších výberových kolách podľa potreby.

Magistrát chce použiť nové zásady výberových konaní, ktoré majú zvýšiť transparentnosť celého výberového procesu. „<em>Je to pre nás veľmi dôležitá téma. Chcem poďakovať skupine odborníkov, ktorí pripravovali manuál výberových konaní. V transparentných výberových konaniach vyberieme nové manažmenty, ktoré budú tvoriť odborníci. Mestské podniky a príspevkové organizácie majú fungovať tak, aby plnili verejný záujem a efektívne vynakladali prostriedky mesta</em>,“ uviedol Matúš Vallo.
<h2>Uchádzačov posúdi odborná komisia</h2>
Výberové konanie podľa nových pravidiel pozostáva napríklad z overenia referencií uchádzača, profesného dotazníka, zverejnenia životopisu pred vypočutím výberovou komisiou a samotného verejného i neverejného vypočutia uchádzača.

Uchádzačov posúdi päťčlenná odborná komisia, v ktorej sú odborníci z oblasti ľudských zdrojov alebo manažmentu. Mená členov komisií zverejní magistrát niekoľko týždňov pred verejným vypočutím uchádzačov.

Dátumy výberových konaní a všetky informácie nájdu záujemcovia na internetových stránkach mesta a jednotlivých podnikov a organizácií.

Viac k témam: BVS Bratislavská vodárenská spoločnosť, DPB Dopravný podnik Bratislava, Generálny investor Bratislavy (GIB), OLO Odvoz a likvidácia odpadu, riaditeľ
Zdroj: Webnoviny.sk – Mestské podniky v Bratislave budú mať nových riaditeľov, magistrát vyhlasuje výberové konania © SITA Všetky práva vyhradené.