gtag('config', 'UA-130501671-1');

WASHINGTON 25. apríla (WebNoviny.sk) – Bývalý americký viceprezident Joe Biden vo štvrtok formálne ohlásil svoju kandidatúru za prezidenta Spojených štátov.
<h2>USA sú v zápase o dušu národa</h2>
Biden stavia na tom, že pracujúca trieda a väzby na prezidentské obdobie Baracka Obamu mu pomôžu prekonať otázky o jeho mieste v dnešnej čoraz liberálnejšej Demokratickej strane.

Kandidatúru oznámil prostredníctvom videa, v ktorom uviedol, že Spojené štáty sú <em>“v zápase o dušu národa“</em>. <em>“Ak dáme Donaldovi Trumpovi osem rokov v Bielom dome, navždy a zásadne zmení charakter tohto národa – to, kým sme. A ja nemôžem stáť pomimo a prizerať sa tomu,“</em> uzavrel.
<h2>Koniec chaotickej prvej fázy kampane</h2>
Bidenovo vyhlásenie znamená neoficiálny koniec chaotickej prvej fázy kampane pred prezidentskými voľbami v roku 2020. Na kandidatúru za demokratov ašpiruje najmenej 20 kandidátov, pridať sa môže ešte niekoľko menej známych mien.

Biden, 76-ročný celoživotný politik, sa stal okamžite favoritom demokratov spolu so senátorom za štát Vermont Berniem Sandersom, ktorý vedie mnohé prieskumy a darí sa mu aj v získavaní peňazí na kampaň. V Demokratickej strane má Biden jedinečné medzinárodné a legislatívne skúsenosti a v Spojených štátoch je jedným z najznámejších politikov.

<div class=“isita-embed isita-embed-youtube“><iframe allowfullscreen=“true“ webkitallowfullscreen=“true“ mozallowfullscreen=“true“ width=“500″ height=“281″ src=“https://www.youtube.com/embed/VbOU2fTg6cI?feature=oembed“ frameborder=“0″ allow=“accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture“></iframe></div>

Viac k témam: prezidentské voľby v USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Biden oznámil kandidátúru na prezidenta, nechce Trumpa osem rokov v Bielom dome © SITA Všetky práva vyhradené.