gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 26. apríla (WebNoviny.sk) – Úrad špeciálnej prokuratúry zamietol sťažnosť podnikateľa Mariana K. voči obvineniu z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka.
<h2>Sťažnosť považujú za nedôvodnú</h2>
<em>“Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry po preštudovaní spisového materiálu a sťažnosti obvineného M. K. dňa 15. apríla zamietol sťažnosť proti uzneseniu o vznesení obvinenia, pretože ju považuje za nedôvodnú,“</em> potvrdila pre agentúru SITA hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.

Obhajca Mariana K. Marek Para ešte začiatkom apríla pre médiá uviedol, že vo veci obvinenia z objednávky vraždy podali sťažnosť. Podľa Paru totiž obvinenie vychádza <em>“z veľmi vágnych pojmov, mohol, možno, to sú tak vágne pojmy, potrebujeme ich spresnenie.“</em>
<h2>Nátlakové praktiky pri vypočúvaní</h2>
Takisto podľa neho podali námietku zaujatosti voči vyšetrovateľovi a dve trestné oznámenia.

<em>“A to vzhľadom na priebeh výsluchu, keď Alena Zs. popísala praktiky, ktoré sú na nej realizované konkrétnymi osobami, pravdepodobne príslušníkmi policajného zboru,“</em> povedal Para s tým, že praktiky je možné označiť za nátlakové. Druhé trestné oznámenie sa podľa neho týka marenia spravodlivosti v súvislosti s únikom zo spisu.

Policajný vyšetrovateľ ešte 8. marca vzniesol obvinenie Marianovi K. z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Obvinený je momentálne vo väzbe v prípade miliónových zmeniek, kde už bola na súd podaná obžaloba. V prípade vraždy novinára a jeho partnerky čelia obvineniu aj Tomáš S., Miroslav M., Alena Zs. a Zoltán A.

Viac k témam: Úrad špeciálnej prokuratúry, vražda novinára
Zdroj: Webnoviny.sk – Zamietli sťažnosť Mariana K. voči obvineniu z objednávky vraždy novinára Kuciaka © SITA Všetky práva vyhradené.