gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 6. mája (WebNoviny.sk) – V pondelok 6. mája bude rokovať Koaličná rada, zaoberať by sa mala aj sociálnymi opatreniami strany Smer-SD. Informoval o tom predseda Smeru Robert Fico.

„My budeme mať ešte k tomu koordinačné stretnutie v nedeľu v noci alebo v pondelok skoro ráno, kde chceme definitívne vyštrngať sociálne opatrenia, ktoré sú známe,“ povedal Fico po skončení minulotýždňového predsedníctva strany.

Koaliční lídri by mali rokovať aj o zvýšení rodičovského príspevku. „Nakoniec padlo rozhodnutie, že chceme ísť nie cestou zvyšovania materskej, ale rodičovského príspevku. A to tak, že budeme robiť rozdiel medzi ženami, ktoré pred nástupom na rodičovskú dovolenku pracovali, a tými, ktoré nepracovali. A ten rozdiel bude pomerne výrazný,“ uviedol Fico.

Ďalej ide podľa neho napríklad aj o povinnú desaťdňovú dovolenku pre otca po narodení dieťaťa, čo je súčasťou sociálneho piliera EÚ. Spomenul aj opatrenie, podľa ktorého by počas materskej mal mať partner právo na päť dní tzv. platenej OČR.

Viac k témam: koaličná rada, Most-Híd, Smer-SD, SNS Slovenská národná strana
Zdroj: Webnoviny.sk – Koaličná rada bude rokovať aj o sociálnych opatreniach Smeru © SITA Všetky práva vyhradené.