gtag('config', 'UA-130501671-1');

SOFIA 6. mája (WebNoviny.sk) – Pápež František navštívil v pondelok stredisko pre utečencov zriadené v bývalej škole na predmestí bulharského hlavného mesta Sofia.

Obyvateľom zariadenia povedal, že nesú „kríž ľudstva„, pričom vyzval bulharskú vládu so skeptickým postojom voči migrantom, aby nezatvárala oči pred ich utrpením.

Ľudskoprávne skupiny aj Európska komisia kritizujú stredopravú bulharskú vládu za jej prístup k žiadateľom o azyl, predovšetkým deťom bez doprovodu. Malí utečenci z Iraku, Pakistanu a iných krajín pápežovi počas jeho návštevy v stredisku zaspievali.

Pápež František pricestoval na dvojdňovú návštevu Bulharska už v nedeľu. Neskôr počas dňa bude v južnom meste Rakovski celebrovať omšu a prvé sväté prijímanie pre viac než 200 detí. Utorok strávi v susednom Severnom Macedónsku, pričom pôjde o prvú návšteva pápeža v tejto balkánskej krajine.

Viac k témam: migranti
Zdroj: Webnoviny.sk – Pápež František vyzval bulharskú vládu, aby nezatvárala oči pred utrpením migrantov © SITA Všetky práva vyhradené.