gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 6. mája (WebNoviny.sk) – V Žiline bude fungovať lesoučebňa. Vybudovali ju Lesy SR spolu s poľskými lesníkmi z Nadleśnictwa Ujsoły. Enviroučebňa bude slúžiť na vzdelávanie o lese a lesníctve.

Vzdelávanie o lesnom ekosystéme

Cieľom projektu je výmena skúseností v oblastiach odborného ekologicko-lesníckeho vzdelávania – vzdelávania v environmentálnej výchove o lesnom ekosystéme a výchove človeka k udržateľnému spôsobu života. Informoval o tom Radko Srnka z Lesov SR.

Plánovaný rozpočet mikroprojektu je 36 517,47 eura, pričom 31 039,84 eura poskytne Európsky fond regionálneho rozvoja. Zo štátneho rozpočtu na projekt pôjde 1 825,87 eura a vlastné spolufinancovanie je vo výške 3 621,76 eura.

Chcú priniesť les medzi ľudí

Lesníci dlhodobo vnímajú nedostatok vedomostí o lese a nízku mieru pochopenia práce lesníkov. Takto prinesú les medzi ľudí a ponúknu doplnkové vzdelávanie pre všetkých záujemcov,“ informoval Srnka v tlačovej správe.

Akreditovaní slovenskí a poľskí lesní pedagógovia v rámci projektu „Vzdelávaním bližšie k prírode“ chcú prispievať ku skvalitneniu environmentálneho vzdelávania súčasných pedagógov, študentov – budúcich pedagógov, ale aj širokej verejnosti.

Partnerstvo medzi pedagógmi

Miniprojekt bude prostriedkom k nadviazaniu partnerstiev medzi lesnými pedagógmi, pedagógmi vo všeobecnosti a verejnosťou, čo podľa nich prispeje k výmene environmentálnych zručností. Prvý edukačný seminár bude v utorok 7. mája.

Predpokladajú, že takto vytvorený edukačný priestor podnieti skvalitnenie cezhraničného stredoškolského a odborného vzdelávania v environmentálnej oblasti a vytvorí sa pevnejší vzťah pohraničného obyvateľstva v oblasti kultúrneho a prírodného dedičstva.

Viac k témam: Lesy SR, vzdelávanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Štátne lesy vytvorili enviroučebňu, má pomôcť Slovákom získať viac vedomostí o lesnom ekosystéme © SITA Všetky práva vyhradené.