gtag('config', 'UA-130501671-1');

HIGHLANDS RANCH 8. mája (WebNoviny.sk) – Spojené štáty zažili v utorok ďalšiu šokujúcu streľbu na škole, ku ktorej došlo v Doglas County v štáte Colorado.

Zistili identitu jedného zo strelcov

Dvaja študenti začali strieľať do spolužiakov v dvoch triedach, najmenej jedného z nich zabili a ďalším dvanástim spôsobili zranenia. Drámu v strednej škole STEM School Highlands ukončil až po niekoľkých minútach príchod polície, ktorá oboch páchateľov odzbrojila a zatkla.

Štyri zranené deti už z nemocnice prepustili, ďalších osem však naďalej leží v troch rôznych nemocniciach a dve z nich sú vo vážnom stave.

Polícia zatiaľ páchateľov neidentifikovala, médiá však zistili identitu jedného z nich. Ide o osemnásťročného Devona Ericksona, o ktorom sa vie, že bol detským hercom, obliekal sa vždy do čierneho, nosil slnečné okuliare a obľuboval počítačové hry a paintball.

Pochválil sa zbraňami

Jeden z jeho bývalých spolužiakov sa pre médiá vyjadril, že sa v poslednom čase veľmi zmenil, a keď ho stretol dva dni pred streľbou, pochválil sa mu, že už má čerstvo osemnásť a že vlastní zbrane.

Druhého páchateľa streľby zatiaľ polícia ani médiá neidentifikovali, vie sa zatiaľ len to, že bol od Ericksona mladší.

Podľa jedného zo svedkov stálo pred školou auto, na ktoré ktosi nasprejoval nápis „Sk…ená spoločnosť“, satanistickú číslovku „666“ a pentagram, pričom podľa všeobecnej mienky auto posprejovali páchatelia útoku. Informácie pochádzajú z agentúry AP a z webstránky heavy.com.

Viac k témam: polícia, streľba na strednej škole
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Pri streľbe na strednej škole zranili 12 detí, polícia pozná identitu jedného z útočníkov © SITA Všetky práva vyhradené.