gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 27. mája (WebNoviny.sk) – Policajti v Trnave rozložili organizovanú skupinu, ktorá obchodovala s kradnutými automobilovými súčiastkami. Po akcii s krycím označením „Chobotnica“ polícia obvinila ôsmich mužov vo veku 22 až 46 rokov z obzvlášť závažného zločinu krádeže.

Obvinení muži kradli autosúčiastky priamo z trnavskej automobilky. Krádežami spôsobili spoločnosti škodu vo výške niekoľko stotisíc eur.

Policajti zadržali pri akcii organizátora a ďalších šesť osôb, ktoré boli súčasťou celej organizovanej skupiny a v rámci nej plnili čiastkové úlohy. Časť skupiny vynášala súčiastky z fabriky, druhá časť zabezpečovala ich transport cez bránu a ďalší komunikovali s odberateľmi. Škody na odcudzených autosúčiastkach boli predbežne vyčíslené na 149-tisíc eur a ďalšia škoda, ktorú spôsobili organizovanou činnosťou, predstavuje doposiaľ najmenej 300-tisíc eur,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Vyšetrovateľ už spracoval návrh na väzobné stíhanie obvinených a v prípade dokázania viny hrozí páchateľom trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

Viac k témam: akcia, organizovaný zločin
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Policajti po akcii „Chobotnica“ obvinili ôsmich mužov, kradli súčiastky z automobilky © SITA Všetky práva vyhradené.