gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 27. mája (WebNoviny.sk) – Dobrý úmysel v eurovoľbách sa podaril, za čo je predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič na voličov hrdý. Povedal to na pondelkovej tlačovej konferencii v súvislosti so zvolením Petra Polláka za prvého rómskeho europoslanca za Slovensko.

Nepopulárne rozhodnutie bolo správne

„Uvedomujem si, že krok vzdať sa v prospech Petra mal za následok odliv istej časti našich voličov, no o to viac ma teší, že naši voliči ukázali, že nie sme rasistická ani fašistická republika,“ približuje Matovič. Hanba z toho, že v Európskom parlamente (EP) budú sedieť fašistickí poslanci, je podľa neho vygumovaná práve zvolením Petra Polláka.

„Je to človek, na ktorého môžeme byť ako Slovensko hrdí. Svojím životným príbehom, autoritou a odbornosťou ukázal, že do Európy vysielame za Slovensko dobrého človeka a fundovaného odborníka. A za to sa chcem voličom poďakovať,“ konštatuje predseda OĽaNO.

Budúci europoslanec Peter Pollák na tlačovej konferencii poukázal na fakt, že aj keď hnutie spravilo nepopulárne rozhodnutie, ukázalo sa, že je správne. „Išli sme do rizika, že prídeme o voličov len na základe toho, že som príslušníkom rómskej menšiny,“ objasňuje Pollák.

Vyrovnávanie regionálnych rozdielov

Zároveň zdôrazňuje, že jeho prioritnou témou ako europoslanca bude nešíriť strach v Európe. „Budem sa taktiež venovať problematike vyrovnávania regionálnych rozdielov v Európe. Som totiž presvedčený o tom, že Európska komisia si musí viac všímať práve chudobné regióny Európy, kde žijú aj rómske komunity,“ približuje Pollák.

Dodáva, že bude nositeľom aj rómskej témy a verí, že aj európske inštitúcie prispejú k tomu, aby sa táto problematika riešila. V Európskom parlamente však bude obhajovať Slovensko ako celok.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2019 na Slovensku

VIAC O TÉME: VOĽBY DO EURÓPSKEHO PARLAMENTU (EUROVOĽBY) 2019

Viac k témam: OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, rómovia, Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2019
Zdroj: Webnoviny.sk – Matovič je hrdý na voličov OĽaNO, Slovensko bude mať v Bruseli prvého rómskeho europoslanca © SITA Všetky práva vyhradené.