gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 29. mája (WebNoviny.sk) – Bývalý belgický kráľ Albert II. poskytol vzorku DNA, aby predišiel pokute v súvislosti s tvrdením, že v 60. rokoch minulého storočia splodil nepriznané dieťa. V utorok úradom poskytol svoje sliny.

Osemdesiatštyriročný muž už vyše desať rokov bojuje s 51-ročnou belgickou umelkyňou Delphine Boël, ktorá tvrdí, že je jeho dcérou.

Pokuta za odmietnutie testu otcovstva

Belgický odvolací súd tento mesiac rozhodol, že bývalý vládca by mal dostať pokutu päťtisíc eur denne za odmietnutie testu otcovstva.

Albert II., ktorý vládol v období 1993 až 2013, odmieta, že je otcom Boël. Bruselský súd vo februári uviedol, že bývalý kráľ musí do troch mesiacov poskytnúť vzorku DNA, inak ho uznajú za otca umelkyne.

Fámy sa objavili v biografii o jeho manželke

Fámy o dieťati sa po prvý raz objavili v roku 1999 v neautorizovanej biografii o jeho manželke. Delphine Boël vyhlásila, že Albert II. je jej otcom, počas rozhovoru v roku 2005. Jej matka Sybille de Selys Longchamps povedala, že dvojica mala aféru v období rokov 1966 až 1984.

Albert II. abdikoval v júli 2013 pre zdravotné problémy. Jeho nástupcom sa stal syn Filip.

Viac k témam: otec
Zdroj: Webnoviny.sk – Bývalý belgický kráľ Albert II. poskytol vzorku DNA v dlhoročnom spore o otcovstvo © SITA Všetky práva vyhradené.