gtag('config', 'UA-130501671-1');

LONDÝN 2. júna (WebNoviny.sk) – New York vytlačil britskú metropolu z pozície hlavného svetového finančného centra, keďže brexit priniesol nad Londýn „tieň neistoty“. Vyplýva to z prieskumu medzi manažérmi finančných firiem, ktorý urobila poradenská spoločnosť Duff & Phelps.

Podľa výsledkov iba 36 percent manažérov v súčasnosti považuje Londýn za najpoprednejšie globálne finančné centrum, čo je oproti minulému roku pokles o 17 percentuálnych bodov.

New York označilo za hlavné finančné centrum 52 percent respondentov, čo je rast o 10 percentuálnych bodov. Informuje o tom portál news.sky.com.

„Brexit vlani priniesol tieň neistoty nad ekonomiku Veľkej Británie. Teraz sa to eskalovalo do úplne rozvinutej krízy,“ uviedla poradenská firma Duff & Phelps. Na prieskume sa zúčastnilo 180 manažérov bánk, hedžových fondov, maklérskych firiem či spoločností podnikajúcich v správe majetku.

Viac k témam: Brexit, Duff & Phelps, prieskum
Zdroj: Webnoviny.sk – Londýn už nie je finančným centrom sveta, z trónu ho zosadil brexit a neistota © SITA Všetky práva vyhradené.