gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 4. júna (WebNoviny.sk) – Prenájom nových priestorov pre Ministerstvo spravodlivosti SR stále nie je dotiahnutý do konca. Uviedol to po rokovaní vlády šéf rezortu spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd) s tým, že stále nie je podpísaná zmluva s majiteľom budovy.

Priestory musia prispôsobiť

Rezort sa má pritom do konca tohto roka aspoň čiastočne presťahovať do areálu Výskumného ústavu zváračského na Račianskej ulici v Bratislave. Prenajímateľ musí priestory zrekonštruovať a prispôsobiť pre potreby rezortu.

Nie je v súčasnosti známe, či bude predbežne plánovaný termín sťahovania aj dodržaný. Ministerstvo spravodlivosti SR stále sídli v spoločnej budove s Najvyšším súdom SR na Župnom námestí. Otázku novej budovy sa snažila vyriešiť ešte Gálova predchodkyňa Lucia Žitňanská.

Zmluvu odobrila vláda

„Zmluva ešte stále nie je podpísaná, musím povedať. Minulý týždeň ju odobrila vláda a stále čakám, až sa mi dostane na stôl. Budeme potom veľmi tlačiť na prenajímateľa, aby tie práce urýchlil,“ povedal Gál.

Šéf rezortu však neozrejmil, či sa zatiaľ proces podpisu nájomnej zmluvy zasekol na jeho ministerstve alebo u majiteľa priestorov. Ministerstvo spravodlivosti odhadlo náklady na prenájom nových priestorov na 1 700 000 ročne, pričom v zmluve bude aj možnosť neskoršieho odkúpenia. Väčšiu časť zo sumy tvorí nájomné – 1 500 000 eur a menšiu časť, 200-tisíc eur náklady na prevádzku.

Viac k témam: minister spravodlivosti SR, Ministerstvo spravodlivosti SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Gálovo ministerstvo ešte nepodpísalo prenájom novej budovy, ktorú schválila Pellegriniho vláda © SITA Všetky práva vyhradené.