gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 5. júna (WebNoviny.sk) – Novej prezidentke SR Zuzane Čaputovej bude v sociálnej oblasti radiť Zuzana Kusá, v oblasti práva a spravodlivosti Peter Kubina a Radovan Pala.

„V témach zahraničnej politiky a bezpečnostnej politiky mi bude radiť pán Peter Bátor, ktorý viedol odbor zahraničnej politiky už počas pána prezidenta Kisku a v mojom tíme bude pôsobiť na poste poradcu. V otázke európskej politiky sa budem radiť s Michalom Šimečkom. V oblasti komunikácie mi bude radiť Martin Burgr, ktorý viedol moju komunikáciu už počas kampane. Som rada, že tím poradcov pre oblasť vnútornej politiky posilní aj Vladimír Talian, ktorý bol v minulosti aj poradcom pani ministerky Žitňanskej,“ píše Čaputová na Facebooku.

Čaputová plánuje zriadiť špeciálny odborný poradný orgán pre oblasť menšín. „Budú v ňom pôsobiť priamo zástupcovia a zástupkyne národnostných menšín. Ich mená oznámim koncom týždňa. Bude mi cťou im načúvať, pretože chcem byť prezidentkou všetkých ľudí, ktorí na Slovensku žijú,“ tvrdí nová prezidentka.

Bátor, Kubina a Pala

Zuzana Kusá je sociologička, venujúca sa verejnému akademickému výskumu a výučbe v oblasti sociológie. V súčasnosti pracuje pre Sociologický ústav SAV. Vo svojej práci sa venuje predovšetkým témam vzdelávania, chudoby a sociálneho vylúčenia.

Peter Bátor vyštudoval medzinárodné vzťahy a diplomaciu na Univerzite Mateja Bela v Bnskej Bystrici. Pôsobil ako expert, poradca a diplomat na ministerstve obrany, ministerstve zahraničných vecí a v Stálej delegácii Slovenskej republiky pri NATO. Peter Kubina je v súčasnosti vedúcim partnerom bratislavskej pobočky najväčšej právnickej firmy na svete. Je špecialistom na ústavné právo a riešenie sporov v širokom spektre právnych oblastí, bankové a finančné právo.

Radovan Pala sa podieľal na príprave legislatívy obmedzujúcej pôsobenie tzv. schránkových spoločností. Bol aktívnym členom pracovných skupín, ktoré pripravili viacero významných noviel v oblasti obchodného a konkurzného práva, vrátane obmedzenia zneužívania reštrukturalizácií a zavedenia novej úpravy osobného bankrotu.

Talian a Burgr

Vladimír Talian roky pôsobil v rozhlase, v roku 2006 sa stal šéfom Rozhlasovej rady Slovenského rozhlasu, pracoval v Rádiu_FM. Bol poradcom ministerky spravodlivosti a poslankyne NR SR Lucie Žitňanskej. Ako komunikačný stratég pomáhal v primátorských voľbách vtedajšiemu kandidátovi Matúšovi Vallovi.

Martin Burgr je zakladateľom Akadémie kritického myslenia a jeho školeniami komunikácie prešlo niekoľko stoviek ľudí v rámci univerzity a biznisu. Od roku 2015 pôsobil ako asistent poslanca NR SR. Neskôr bol zodpovedný za komunikáciu v kampani terajšieho primátora Bratislavy Matúša Valla a viedol komunikáciu v kampani Čaputovej.

Zuzana Čaputová koncom mája predstavila prvých spolupracovníkov. Jej hovorcom bude bývalý moderátor politických diskusií Martin Strižinec. Poradcom pre vnútornú politiku bude politický komentátor Marián Leško. Témam občianskej spoločnosti a životného prostredia sa bude venovať Juraj Rizman. Nová prezidentka do funkcie nastúpi 15. júna.

Viac k témam: prezident Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Budúca prezidentka Zuzana Čaputová predstavila mená ďalších poradcov © SITA Všetky práva vyhradené.