gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 6. júna (WebNoviny.sk) – Súčasťou vznikajúcej strany ešte úradujúceho prezidenta SR Andreja Kisku bude aj starosta Spišského Hrhova Vladimír Ledecký. Oznámil to Ledecký na sociálnej sieti. Venovať sa chce najmä rómskym témam.

„Kým sa nám v Spišskom Hrhove žije dobre, východ Slovenska sa vyľudňuje. S ním aj ďalšie regióny. Pred rómskou témou dávajú politici hlavu do piesku, kým rómska populácia rastie a nenachádza cestu von z osád a chudoby. Pomoc regiónom riešia od stola ľudia v Bratislave a nemajú šajnu, čo naše regióny skutočne sužuje. Nevidia príbehy rodín, kde obaja rodičia opatrujú seniorov v Rakúsku, lebo závod, kde celý život pracovali, zavreli. Nevidia ani poľnohospodárov. Nevidia, lebo sú ďaleko od života v malých mestách a dedinách, ktoré paradoxne tvoria najväčšiu časť Slovenska,“ napísal Ledecký.

Podľa Ledeckého Rómovia v Spišskom Hrhove „pracujú, zveľaďujú obec, bývajú v murovaných domoch, rómske deti chodia do školy, kým inde žijú v chatrčiach a točia sa v začarovanom kruhu úžery a vylúčenia.“ Kiska začiatkom apríla oznámil, že zakladá novú politickú stranu. Vtedy povedal, že ďalšie informácie zverejní až po skončení mandátu prezidenta 17. júna.

Viac k témam: Kiskova politická strana
Zdroj: Webnoviny.sk – Ledecký vstupuje do novej Kiskovej strany, venovať sa chce najmä rómskym témam © SITA Všetky práva vyhradené.