gtag('config', 'UA-130501671-1');

25.7.2019 (Webnoviny.sk) – Päťdesiatštyriročná Číňanka, kedysi vychvaľovaná ako filantropka, pretože si adoptovala 118 detí, pôjde na 20 rokov za mreže.

Súd v meste Wu-an v provincii Che-pej uznal v stredu Li Jen-siu vinnou z vydierania, podvodu, falšovania a rušenia verejného poriadku.

Niekdajšia majiteľka detského domova Dedina lásky tiež dostala pokutu vo výške 2,67 milióna yüanov (348-tisíc eur).

Zneužila vplyv detského domova

Súd uznal vinnými aj 15 spolupáchateľov, medzi nimi jej priateľa. Ten dostal 12,5 roka a pokutu, zvyšní do štyroch rokov odňatia slobody.

Súd vyhlásil, že Li Jen-sia, známa aj ako Li Li-ťüan, „zneužila vplyv detského domova„. „Spolu s gangom sa dopustila okrem iných zločinov aj podvodu s cieľom získať ekonomické výhody,“ konštatoval súd.

Nahonobila si veľký majetok

Li sa prvý raz dostala do pozornosti médií v roku 2006, keď si začala osvojovať desiatky detí v rodnom meste Wu-an. Za roky si nahonobila veľký majetok a stala sa jednou z najbohatších žien v Che-pej.

V máji 2018 polícia zistila, že je už dlhšie zapojená do ilegálnych aktivít, ako napríklad vydierania stavebných firiem či získavania peňazí pod zámienkou rozširovania spomínaného domova.

Viac k témam: adopcia, súd
Zdroj: Webnoviny.sk – Žena, ktorá si adoptovala 118 detí, pôjde na 20 rokov do väzenia © SITA Všetky práva vyhradené.