gtag('config', 'UA-130501671-1');

13.8.2019 (Webnoviny.sk) – Obvinený podnikateľ Marian K. v utorok krátko vypovedal k trestnému činu vraždy novinára Jána Kuciaka na pobočke Národnej kriminálnej agentúry v Nitre.

Odopierajú mu spánok

„Poprel účasť na skutku, prejavil jednoznačne svoju nevinu s tým, že nemohol ďalej vypovedať vzhľadom na trvalé zásahy do práva na obhajobu,“ povedal po skončení výsluchu pre médiá advokát obvineného Marek Para.

Mariana K. totiž podľa jeho právnika napríklad vo väzbe budia každých 30 minút, čo je odopieranie spánku. Nariadenie na takýto postup podľa neho pochádza z prostredia vysokých funkcionárov Zboru väzenskej a justičnej stráže v ústave Leopoldov.

Takisto je podľa Paru napríklad monitorovaná komunikácia obvineného s obhajobou. „To sú veci, ktoré sme dali vyšetrovateľovi, aby ich prešetril,“ povedal Para.

Politicky nafúknutá bublina

V prípade medializovanej SMS komunikácie ide podľa advokáta o „mediálne a trošku politicky nafúknutú bublinu“. „Tie QR kódy sú absolútne nepriraditeľné,“ uviedol Para s tým, že bez spresňujúcich informácií sa k záležitosti vyjadriť nevie.

Novinára Jána Kuciaka a jeho partnerku Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára minulého roka v ich rodinnom dome v obci Veľká Mača. Zo skutku je obvinená pätica osôb, konkrétne Tomáš Sz., Maroslav M., Alena Zs., Zoltán A. a Marian K.

Viac k témam: vražda novinára, Zbor väzenskej a justičnej stráže
Zdroj: Webnoviny.sk – Obvinený podnikateľ Marian K. vypovedal v NAKA, účasť na vražde novinára Kuciaka poprel © SITA Všetky práva vyhradené.