gtag('config', 'UA-130501671-1');

25.8.2019 (Webnoviny.sk) – Napriek rastúcej automatizácii predstavuje najväčšie riziko pre procesy v priemysle v oblasti kybernetickej bezpečnosti naďalej ľudský faktor.

Chyby spôsobené či už zámerným alebo neúmyselným konaním zamestnancov, tvorili podľa správy spoločnosti Kaspersky o stave kybernetickej bezpečnosti v priemysle v minulom roku až 52 % týchto prípadov. Do zvýšenej ochrany procesov napriek tomu investuje iba 57 % z firiem.

Prieskum Kaspersky tiež ukázal, že až štyri z piatich spoločností považujú digitalizáciu operačných sietí za jednu z najdôležitejších úloh v tomto roku. Je to aj tým, že firmy pôsobiace v priemyselných odvetviach sa pripravujú na digitalizáciu priemyselných sietí a prijatie štandardov Priemyslu 4.0.

Tohtoročná štúdia ukazuje, že spoločnosti sa snažia zlepšiť ochranu priemyselných sietí. To je však dosiahnuteľné jedine vtedy, ak sa zaoberajú rizikami súvisiacimi s nedostatkom kvalifikovaných pracovníkov a chybami zamestnancov,“ komentuje brand manager priemyselnej bezpečnosti spoločnosti Kaspersky Georgy Shebuldaev.

Viac k témam: bezpečnosť dát, Kaspersky Lab, počítače, priemysel
Zdroj: Webnoviny.sk – Kybernetickú bezpečnosť ohrozuje najmä ľudský faktor, spoločnosti chcú ochrániť priemyselné siete © SITA Všetky práva vyhradené.