gtag('config', 'UA-130501671-1');

15.10.2019 (Webnoviny.sk) – Ústavnoprávny výbor na svojom utorkovom rokovaní odporučil parlamentu, aby zrušil milosť bývalého prezidenta Michala Kováča pre Mariana K. v kauze Technopol. Informuje o tom na svojej facebookovej stránke člen ústavnoprávneho výboru a poslanec NR SR za SaS Ondrej Dostál.

Novelu ústavného zákona, prostredníctvom ktorej by sa mali zrušiť exprezidentom Michalom Kováčom udelené milostí pre obvinených v kauze Technopol z 90. rokov minulého storočia, posunul parlament do druhého čítania na septembrovej parlamentnej schôdzi.

„Keď sme o tom návrhu na zmenu ústavy na výbore rokovali minulý týždeň, výbor neprijal uznesenie. A v utorok sme schvaľovali správu výboru o prerokovaní návrhu vo výbore a všetci boli zrazu za. Či je za tým včera zverejnená nahrávka rozhovoru Mariana K. s Trnkom, nie som splnomocnený informovať,“ napísal Dostál.

Viac k témam: kauza Technopol, Ústavnoprávny výbor Národnej rady SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Milosť pre Kočnera v kauze Technopol môže byť zrušená, ak poslanci schvália novelu zákona © SITA Všetky práva vyhradené.