gtag('config', 'UA-130501671-1');

28.10.2019 (Webnoviny.sk) – Talianska euroskeptická pravicová strana Liga Mattea Salviniho zaznamenala úspech v nedeľňajších regionálnych voľbách v Umbrii. Koalícia Ligy, krajne pravicových Bratov Talianska a stredopravej strany Forza Italia bývalého premiéra Silvia Berlusconiho získala v tradične ľavicovom regióne dovedna 57,5 percenta hlasov.

Podľa výsledkov, ktoré tamojšie úrady zverejnili v pondelok, si koalícia pozostávajúca z populistického Hnutia piatich hviezd a stredoľavej Demokratickej strany vyslúžila 37,5 percenta hlasov. Ľavica pritom vládla v Umbrii takmer 50 rokov.

Hnutie piatich hviezd a Demokratická strana pritom v Taliansku vládnu v spoločnej koalícii vytvorenej premiérom Giuseppem Contem, ktorá zabránila Salvinimu dostať sa k moci. Conte trvá na tom, že slabé výsledky vládnych strán v regionálnych voľbách v Umbrii neovplyvnia životaschopnosť jeho vlády.

Podľa Salviniho ich víťazstvo v Umbrii dokazuje, že „Taliani nemajú radi zradu„.

Viac k témam: Liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Regionálne voľby v Umbrii vyhrala Salviniho Liga, pravica sa dostala k moci po desiatkach rokov © SITA Všetky práva vyhradené.