gtag('config', 'UA-130501671-1');

13.8.2020 (Webnoviny.sk) – Izraelské ozbrojené sily úspešne otestovali moderný systém protiraketovej obrany proti balistickým strelám dlhého doletu. Vo štvrtok o tom informovalo izraelské ministerstvo obrany.

Test systému Šíp-2 je podľa ministra Bennyho Gantza súčasťou technologického úsilia Izraela o zabezpečenie, že bude „vždy o krok ďalej ako naši nepriatelia“. Systém otestovali v noci v centrálnom Izraeli spolu s americkou agentúrou pre protiraketovú obranu.

Šíp-2 je súčasťou viacvrstvového systému, ktorý Izrael vyvíja na obranu proti raketám krátkeho a stredného doletu vystreleným z Pásma Gazy a Libanonu a tiež proti iránskym raketám dlhého doletu.

Do tohto systému takisto patria Železná kupola, Dávidov prak a Šíp-3, ktorý je schopný ochrany aj proti balistickým strelám mimo atmosféry. Protiraketové systémy Šíp sú navrhnuté na obranu proti raketám najdlhšieho doletu a Šíp-2 už Izrael využil proti sýrskym raketám.

Viac k témam: protiraketový systém, rakety, test
Zdroj: Webnoviny.sk – Izrael chce byť stále o krok vpred, armáda otestovala nový systém protiraketovej obrany © SITA Všetky práva vyhradené.