gtag('config', 'UA-130501671-1');

11.10.2020 (Webnoviny.sk) – Na Ministerstve spravodlivosti SR (MS SR) budú zamestnanci od pondelka 12. októbra rozdelení do dvoch tímov. Jeden tím bude vykonávať prácu na pracovisku, druhý tím z domu.

Okrem ministerky Kolíkovej

K špeciálnemu režimu organizácie práve sa rezort uchýlil pre zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu v súvislosti s ochorením COVID-19 na Slovensku.

Opatrenie sa nevzťahuje na ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú (Za ľudí), štátnych tajomníkov ministerstva, generálnych riaditeľov a niektorých ďalších zamestnancov, ktorých prítomnosť na pracovisku je nezastupiteľná. V tlačovej správe o tom informoval Peter Bubla z tlačového oddelenia ministerstva spravodlivosti.

„Týmto chceme minimalizovať riziko ochromenia úradu pre prípad, ak by bolo na pracovisku potvrdené ochorenie COVID-19. Prijaté opatrenia zároveň umožňujú naďalej zabezpečovať vybavovanie všetkej agendy v plnom rozsahu rovnako, ako pri štandardnom fungovaní ministerstva. Rotáciu jednotlivých tímov zabezpečujú jednotliví priami nadriadení tak, aby bol neustále zabezpečený bezproblémový chod každého organizačného útvaru,“ uviedol Bubla.

Povinné rúška, odstupy a vetranie

Na ministerstve zostávajú naďalej v platnosti aj rezortné opatrenia proti šíreniu koronavírusu, ako napríklad povinné nosenie ochranných rúšok, dodržiavanie bezpečného odstupu, vykonávanie častého vetrania priestorov ministerstva a pravidelnej dezinfekcie dotykových plôch, kľučiek, prístrojov a pomôcok, meranie telesnej teploty pri vstupe do budovy či uprednostňovanie online stretnutí a rokovaní.

„Zároveň platí, že v prípade príznakov, po kontakte s pozitívnym alebo pobyte v rizikovej krajine je zamestnanec povinný oznámiť túto skutočnosť zamestnávateľovi, dodržiavať domácu karanténu, kontaktovať lekára a absolvovať test,“ uzavrel Bubla.

Viac o téme: Koronavírus

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, minister spravodlivosti SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Ministerstvo spravodlivosti zavádza pre COVID-19 špeciálny režim, zamestnancov rozdelia do dvoch tímov © SITA Všetky práva vyhradené.