gtag('config', 'UA-130501671-1');

11.10.2020 (Webnoviny.sk) – Viac ako tri desiatky profesionálnych hasičov z Trnavy a dobrovoľných hasičov z okolitých obcí dnes približne od štvrtej hodiny rannej zasahujú pri požiari výrobno-predajného areálu na Trstínskej ceste v Trnave.

Horí tam hala na výrobu sedacích súprav, v blízkosti sú aj ďalšie prevádzky a predajne. Celé okolie areálu je husto zadymené.

Po uhasení požiaru otvorili strechu budovy

Hasiči pracujú na lokalizácii požiari v autonómnych dýchacích prístrojoch aj pomocou výškovej techniky a zabraňujú jeho ďalšiemu rozšíreniu. Výpadovka z Trnavy na Trstín a Senicu je od rána neprejazdná.

V budove podľa trnavského okresného riaditeľa hasičov Zoltána Takácsa horelo drevo, rôzne textilné látky a ďalší materiál. Okolo 9:00 mali hasiči požiar uhasený, potrebovali ešte otvoriť strechu budovy, aby ju odvetrali.

Pre silný dym budú merať aj ovzdušie

K udalosti bola podľa Kataríny Križanovej z Prezídia HaZZ vyslaná aj expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru z Požiarno technického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR v Bratislave, pretože škoda je predbežne vyčíslená na viac ako 200-tisíc eur.

Pre silné zadymenie budú pracovníci z Kontrolného chemického laboratória z Nitry vykonávať merania kvality ovzdušia.

Viac k témam: požiar
Zdroj: Webnoviny.sk – V Trnave horela hala na výrobu nábytku, pre silné zadymenie budú musieť merať kvalitu ovzdušia (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.