gtag('config', 'UA-130501671-1');

3.11.2020 (Webnoviny.sk) – V súvislosti s teroristickým útokom vo Viedni radí Polícia SR občanom, ako sa majú podobnej situácii zachovať. Informuje o tom Polícia SR na svojom profile na sociálnej sieti.

V prípade teroristického útoku kdekoľvek vo svete Polícia SR radí utiecť na bezpečné miesto a nesnažiť sa s teroristami vyjednávať. Zároveň radí skryť sa v prípade, ak by bol útek nebezpečnejší. Odporúča tiež vypnúť si na mobile zvuky aj vibrovanie.

Viac o téme: Teroristický útok vo Viedni

„Zavolaj políciu v momente, keď to bude bezpečné. Zisti si miestne číslo pred cestou alebo volaj 112 kdekoľvek v Európskej únii (EÚ) alebo 158 na Slovensku,“ dopĺňa polícia.

Útok, ktorý vyvolal rozsiahlu policajnú akciu, sa odohral v pondelok 2. novembra krátko po 20:00 neďaleko hlavnej viedenskej synagógy v centre mesta, kde ľudia trávili poslednú noc v reštauráciách a baroch pred začatím pandemického lockdownu.

Vyžiadal si životy dvoch žien a dvoch mužov a 17 zranených. Útočníka vyzbrojeného puškou, ktorý mal na sebe falošnú výbušnú vestu, zastrelila polícia.

Viac k témam: teroristický útok vo Viedni
Zdroj: Webnoviny.sk – Čo robiť v prípade teroristického útoku? Polícia radí utiecť a nesnažiť sa vyjednávať © SITA Všetky práva vyhradené.