gtag('config', 'UA-130501671-1');

3.11.2020 (Webnoviny.sk) – Podpredseda Národnej rady SR (NR SR) Juraj Šeliga (Za ľudí) vykázal z rokovacej sály poslancov za stranu Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS). Vyzval ich, aby predložili potvrdenie o negatívnom antigénovom alebo PCR teste na ochorenie COVID-19.

Viac o téme: Celoplošné testovanie

Predseda ĽSNS Marian Kotleba argumentoval, že podľa stanoviska Úradu na ochranu osobných údajov SR nie sú poslanci ani občania SR povinní sa nikomu preukazovať dokladom o zdravotnom stave. Doplnil, že takéto potvrdenie „nemá komu predložiť”.

Šeliga povedal, že postupuje podľa paragrafu 32 zákona o rokovacom poriadku, ktorý hovorí o poriadku v rokovacej sále a zabezpečení nerušeného rokovania v rokovacej sále. Súčasťou je podľa neho aj opatrenie týkajúce sa zdravia poslancov a zamestnancov NR SR.

Poslancov ostatných strán aj nezaradených zákonodarcov okolo expremiéra Petra Pellegriniho (nezaradený) podpredseda parlamentu pochválil, že ráno pri vstupe do parlamentu predmetné potvrdenie predložili.

Viac k témam: podpredseda Národnej rady SR (NR SR)
Zdroj: Webnoviny.sk – Šeliga vykázal kotlebovcov z rokovacej sály, nechceli ukázať potvrdenie o negatívnom teste na COVID-19 © SITA Všetky práva vyhradené.