gtag('config', 'UA-130501671-1');

5.11.2020 (Webnoviny.sk) – Na Cypre sa opäť vracajú k nočnému zákazu vychádzania, ktorý bude platiť na celom ostrove v snahe potlačiť šírenie ochorenia COVID-19. Úrady sa obávajú, že súčasný trend v počte denných prípadov by mohol preťažiť tamojšie zdravotníctvo.

Viac o téme: Koronavírus

Zákaz vychádzania začne platiť v piatok večer. Všetky bary, reštaurácie, nákupné centrá a kaviarne musia zatvoriť najneskôr o 22:30 hod.

Výnimku zo zákazu vychádzania budú mať akurát osoby, ktoré boli nútené sa premiestniť v súvislosti s prácou, alebo museli vyhľadať zdravotnú starostlivosť. Na súkromných zhromaždeniach aj verejných priestranstvách sa bude môcť stretnúť nanajvýš 10 ľudí.

Minister zdravotníctva Constantinos Ioannou taktiež oznámil zákaz všetkých športových a spoločenských aktivít u detí a zatvorenie vnútorných a vonkajších ihrísk a telocviční. Prezident Nicos Anastasiades v televíznom prejave upozornil, že šírenie koronavírusu sa blíži k vymknutiu spod kontroly.

Viac k témam: Koronavírus, Pandémia, vládne opatrenia, Zákaz vychádzania
Zdroj: Webnoviny.sk – Na Cypre bude platiť nočný zákaz vychádzania, chcú tak potlačiť šírenie ochorenia COVID-19 © SITA Všetky práva vyhradené.