gtag('config', 'UA-130501671-1');

6.11.2020 (Webnoviny.sk) – Polícia upozorňuje verejnosť na príspevok, ktorý sa momentálne šíri konšpiračnými stránkami na Facebooku a týka sa údajného porušenia karantény zo strany predsedu vlády Igora Matoviča (OĽaNO).

Ako ďalej Policajný zbor SR uvádza na stránke „Hoaxy a podvody – Polícia SR”, príspevok zobrazuje fotografiu osoby, ktorá je na nákupe v obchode. Zverejnený bol na facebookovej stránke „Slobodné Slovensko”.

Viac o téme: Koronavírus

„Tento pokus o dezinformáciu sa naozaj nevydaril. Môžete všimnúť deň 6.11.2020, čas 18:35. Potvrdzujeme, že 6.11.2020 je práve dnes, ale teda nevieme ako u vás, ale tu u nás na polícii je ešte ráno,” konštatuje polícia, pričom poukazuje na graficky nízku kvalitu fotografie. Dodáva, že príspevok už bol zo stránky odstránený.

Matovič ešte v stredu informoval, že bude v domácej karanténe. Bol totiž v kontakte s človekom pozitívne testovaným na koronavírus.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: COVID-19, hoax, Koronavírus, premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Premiér Matovič porušil karanténu a išiel na nákup. Aj vy ste uverili hoaxu? © SITA Všetky práva vyhradené.