gtag('config', 'UA-130501671-1');

5.2.2021 (Webnoviny.sk) – Parlament v piatok neposunul do druhého čítania návrh ústavného zákona o skrátení volebného obdobia Národnej rady SR (NR SR).

Viac o téme: Koronavírus

Podľa predkladateľov, nezaradených poslancov okolo expremiéra a predsedu mimoparlamentnej strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) Petra Pellegriniho, vládna koalícia, vláda a jej predseda pri druhej vlne pandémie koronavírusu absolútne zlyhali.

Výsledkom ich amatérskeho pôsobenia je absolútny chaos v opatreniach, ktoré sa účelovo menia zo dňa na deň či z hodiny na hodinu. Nezaradení poslanci navrhovali, aby sa predčasné parlamentné voľby konali 4. septembra 2021.

Predkladatelia v dôvodovej správe okrem iného tvrdili, že za súčasný stav, keď na Slovensku kolabujú nemocnice a denne umierajú stovky ľudí, je politicky zodpovedná vláda. Dodali, že v zdravotníckej stránke boja s koronavírusom vláda definitívne zlyhala.

Viac k témam: predčasné voľby
Zdroj: Webnoviny.sk – Predčasné voľby 4. septembra nebudú, Pellegriniho Hlas-SD s návrhom v parlamente neuspel © SITA Všetky práva vyhradené.