gtag('config', 'UA-130501671-1');

3.3.2021 (Webnoviny.sk) – Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila v súvislosti so sledovaním novinárov viaceré osoby. Z prečinu porušenia dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy boli obvinení Marian Kočner, Peter Tóth, Miroslav Kriak, Štefan Mlynarčík a Juraj Škrip. Informoval o tom Denník N. Novinárov informoval o vznesení obvinenia ako poškodených v trestnom konaní vyšetrovateľ.

Podľa svedeckých výpovedí v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka sledovací tím zorganizoval pre potreby Mariana Kočnera bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby (SIS) Peter Tóth. Členom tímu bol aj ďalší bývalý siskár Miroslav Kriak a ďalšie osoby. Peter Tóth a Miroslav Kriak vo veci vypovedali ako svedkovia, pričom priznali sledovanie Kuciaka aj iných novinárov. Podľa medializovaných informácií sa tím podieľal aj na sledovaní politikov. Miroslav Kriak v tejto súvislosti pred súdom povedal, že on sám bol presvedčený, že pracuje na zadanie od SIS.

Viac k témam: obvinenie, sledovanie novinárov
Zdroj: Webnoviny.sk – NAKA obvinila Kočnera, Tótha a ďalšie osoby zo sledovania novinárov © SITA Všetky práva vyhradené.