gtag('config', 'UA-130501671-1');

18.3.2021 (Webnoviny.sk) – Zlomeninu stavca s dobou liečby pravdepodobne až tri mesiace utrpela mladá žena vo Veľkých Úľanoch v okrese Galanta po tom, ako jej boxera na ulici napadol voľne pobehujúci doberman. Dvadsaťročná majiteľka boxera sa snažila svojho psa brániť a keď sa ho pokúšala pomocou vôdzky odtiahnuť preč, spadla na zem a zranila si chrbát.

Policajt z Jelky začal v tomto prípade trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Podozrivý zo skutku je 45-ročný majiteľ dobermana, ktorý nemal svojho psa na vôdzke. Okrem toho voľne pustený pes nemal ani náhubok.

„Policajti sa prípadom zaoberajú, vykonávajú potrebné procesné úkony, pri ktorých sa budú riešiť aj znalecké posudky. Pri dokázaní viny hrozí nezodpovednému majiteľovi psa až rok vo väzení,“ informuje polícia na sociálnej sieti. Zároveň polícia upozorňuje majiteľov štvornohých miláčikov, aby nezabúdali na svoje povinnosti.

Viac k témam: útok psa
Zdroj: Webnoviny.sk – Žena bránila svojho psa pred zúrivým dobermanom, pri páde si zlomila si stavec © SITA Všetky práva vyhradené.