gtag('config', 'UA-130501671-1');

25.8.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 25. augusta 10:51

Ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽaNO) pred rokovaním vlády potvrdila, že predloží návrh na odvolanie svojej štátnej tajomníčky Zuzany Kumanovej (Za Ľudí). Frakcia Za ľudí okolo ministerky spravodlivosti SR Márie Kolíkovej v utorok 24. augusta uviedla, že Kumanovú by mala nahradiť na poste Viera Leščáková (Za ľudí).

Požiadavku predsedníčky strany Za ľudí Veroniky Remišovej na odvolanie Kumanovej pritom považujú za pokračovanie politických čistiek v ich strane. Remišová sa dôrazne ohradila voči tvrdeniu, že odvolanie navrhla za odlišný názor. Dodala, že chcú zmenou na poste štátnej tajomníčky podporiť vzdelávací rozmer kultúry.

„Je pripravený návrh, ale samotné nominácie schvaľuje vláda. Takže potom po vláde sa vyjadrím,“ povedala Milanová. Pred rokovaním odmietla uviesť, či je stotožnená s tým, že ide o politickú nomináciu strany, ktorá vyplýva z koaličnej dohody.

Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) konštatoval, že aj keď si Kumanovú váži, koaličná dohoda je v tomto jasná. Podľa neho koaličná dohoda nepustí, aby nerešpektovali Remišovej rozhodnutie. Dodal, že dohody je nutné ctiť.

Viac k témam: odvolanie z funkcie, štátny tajomník
Zdroj: Webnoviny.sk – Milanová predloží vláde návrh na odvolanie Kumanovej, Heger sa postavil na stranu Remišovej © SITA Všetky práva vyhradené.