gtag('config', 'UA-130501671-1');

20.9.2021 (Webnoviny.sk) – Policajti vyšetrujú nehodu, pri ktorej v sobotu krátko po 18:00 v Trnave prišiel o život 85-ročný cyklista. Muž išiel na bicykli po Trnave od Hospodárskej ulice smerom k parku J. Kráľa.

Ako informovala polícia na sociálnej sieti, z cestičky pre cyklistov vošiel na priechod pre cyklistov, pričom si zrejme neuvedomil, že tu nemá prednosť. Vošiel tak do jazdnej dráhy auta Toyota Corola, vodič už nestihol zareagovať a došlo k zrážke.

Polícia hľadá svedkov

„Aj napriek rýchlemu zásahu posádky RZP muž vážnym zraneniam v nemocnici o pár hodín podľahol. Policajti alkohol u vodiča auta po nehode nezistili,“ informuje polícia. Policajti okolnosti a presnú príčinu nehody naďalej vyšetrujú. Prípadných svedkov tejto udalosti žiadajú o spoluprácu.

Informácie môžu oznámiť osobne na dopravnom inšpektoráte v Trnave alebo cez súkromnú správu na facebookovej stránke trnavskej krajskej polície.

Pravidlá jazdy pre cyklistov

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje, že cyklista môže prechádzať cez vozovku, len ak vodič nemusí náhle zmeniť rýchlosť a smer jazdy.

Pred vjazdom na priechod pre cyklistov sa cyklista musí presvedčiť, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva.

Viac k témam: cyklista, tragická nehoda
Zdroj: Webnoviny.sk – Pri tragickej nehode v Trnave vyhasol život cyklistu, do dôchodcu nabúralo auto (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.