gtag('config', 'UA-130501671-1');

24.9.2021 (Webnoviny.sk) – Priame ohrozenie Európy problémami zadlženého čínskeho developerského gigantu Evergrande je podľa šéfky Európskej centrálnej banky (ECB) Christine Lagardovej len „obmedzené“. Vyjadrila sa tak v čase, keď na globálnych akciových trhoch vládne vysoké znepokojenie pre veľkú zadlženosť čínskeho developera. Informuje o tom portál cnbc.com.

Lagardová pre televíznu stanicu CNBC vo štvrtok uviedla, že ECB situáciu spoločnosti Evergrande monitoruje. „Skúmame to a mala som dnes poradu, pretože si myslím, že všetky finančné trhy sú poprepájané,“ vyjadrila sa šéfka ECB. „Ale v Európe, a osobitne v eurozóne, bude priame ohrozenie obmedzené,“ poznamenala.

Hodnota akcií developera Evergrande v Hongkongu v piatok klesla o približne sedem percent. Denník The Wall Street Journal vo štvrtok napísal, že čínske úrady miestnym predstaviteľom povedali, aby sa pripravili na potenciálny kolaps firmy Evergrande.

Viac k témam: bankrot, finančný kolaps, krach
Zdroj: Webnoviny.sk – Priame ohrozenie Európy kolapsom spoločnosti Evergrande je minimálne, upokojuje šéfka ECB © SITA Všetky práva vyhradené.