gtag('config', 'UA-130501671-1');

11.10.2021 (Webnoviny.sk) – Ministra hospodárstva a lídra strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richarda Sulíka aj s odstupom desiatich rokov mrzí, že bývalá premiérka Iveta Radičová spojila hlasovanie o eurovale s hlasovaním o vyslovení dôvery vláde.

Sulík to povedal na pondelkovej tlačovej konferencii s tým, že ak by Radičová nedala vláde tento návrh, koalícia by fungovala ďalej. „V SaS sme nevedeli na dve otázky odpovedať ,stlačením jedného gombíka´, a preto sme sa na tomto hlasovaní nezúčastnili. O našom postoji sme vtedy informovali aj koaličných partnerov. Tí si však nedali povedať a tak aj dopadli, SDKÚ-DS v podstate zanikla, strany Most-Híd a KDH sú mimo parlamentu,“ dodal šéf SaS.

Radičovej vláda padla 11. októbra 2011. Za euroval a dôveru vláde vtedy hlasovalo 55 poslancov zo 124 prítomných. „Ospravedlňujem sa občanom SR, že nerozumejú, o čom je euroval, pretože sa celý čas podával ako pôžička tučnému Grékovi. Hovorím, že je to lož,“ povedala Radičová po hlasovaní parlamentu.

Viac k témam: Euroval, Hlasovanie o nedôvere, pád vlády
Zdroj: Webnoviny.sk – Sulíka aj po 10 rokoch mrzí pád Radičovej vlády. Koaliční partneri si nedali povedať a tak aj dopadli, hovorí © SITA Všetky práva vyhradené.