gtag('config', 'UA-130501671-1');

10.7.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 10. júla 18:54

Ruské delostrelectvo pokračuje v bombardovaní východoukrajinského mesta Sloviansk. Uviedlo to v nedeľu britské ministerstvo obrany v aktualizácii správy o vývoji vojny na Ukrajine. Mesto Sloviansk sa nachádza v okrese Kramatorsk v Doneckej oblasti.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Britský rezort obrany dodal, že ruské delostrelectvo na Sloviansk útočí zo severu z okolia mesta Izjum a z východu z Lysyčanska. Mesto Lysyčansk bolo posledným veľkým mestom v susednej Luhanskej oblasti pod kontrolou ukrajinskej armády, ktorá sa z neho stiahla začiatkom júla. Informuje o tom portál news.sky.com.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Ruská armáda od začiatku invázie na Ukrajinu stratila už 37 300 vojakov. Podľa odhadu generálneho štábu ukrajinskej armády ruskí vojaci prišli aj o 1 641 tankov, 834 delostreleckých systémov, 188 vrtuľníkov, 217 lietadiel a 15 lodí. Informuje o tom web Kyiv Independent.

Viac k témam: Donecká ľudová republika, LĽR Luhanská ľudová republika, Lysyčansk, rusko-ukrajinský konflikt, Sloviansk, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusi pokračujú v bombardovaní Slovianska a od začiatku vojny už prišli o viac ako 37-tisíc vojakov © SITA Všetky práva vyhradené.