gtag('config', 'UA-130501671-1');

12.1.2022 (Webnoviny.sk) – Okresný súd v Banskej Bystrici rozhodol, že strana Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) sa musí ospravedlniť predsedníčke Progresívneho Slovenska (PS) Irene Bihariovej za nepravdivé informácie o jej osobe, ktoré strana pred dvomi rokmi publikovala vo svojich novinách.

ĽSNS sa podľa zatiaľ neprávoplatného rozsudku musí Bihariovej ospravedlniť vo svojich novinách, na svojej webstránke a zaplatiť 5 000 eur ako náhradu za ujmu. V tlačovej správe o tom informoval riaditeľ komunikačného oddelenia PS Radovan Choleva.

„Beriem to ako dôkaz, že nad hoaxami a klamstvami sa dá vyhrať. Dôkaz, že ešte stále žijeme v právnom štáte, v ktorom sa jednotlivec, ale aj celá spoločnosť dokáže brániť proti takýmto dezinformáciám a výmyslom. A v neposlednom rade, že keď sa stanete terčom alebo svedkom takýchto nepravdivých obvinení, má význam ozvať sa,“ vyhlásila Bihariová s tým, že vysúdenú sumu venuje na boj proti dezinformáciám.

Pred približne doma rokmi distribuovala ĽSNS po celom Slovensku svoje stranícke noviny s fotkou Bihariovej a oznámením, že je „cigánska fanatička“, ktorá od ministerky školstva Martiny Lubyovej pobrala tisíce eur vo forme dotácií a chodila za ne presadzovať „zvrhlú agendu“ deťom na školy. „Bola to čistá lož od začiatku po koniec, preto som sa rozhodla bojovať,“ skonštatovala Bihariová.

Viac k témam: Dezinformácie, LSNS, Ospravedlnenie, Rozsudok
Zdroj: Webnoviny.sk – Kotlebovci označili Irenu Bihariovú za „cigánsku fanatičku“, nekompromisné rozhodnutie súdu stranu nepoteší © SITA Všetky práva vyhradené.