gtag('config', 'UA-130501671-1');

23.10.2019 (Webnoviny.sk) – Babie leto s vysokými teplotami a stabilným počasím na Slovensku stále pretrváva, čoskoro však príde k výraznej zmene počasia. Ako informuje portál iMeteo.sk, teploty rapídne klesnú a už v pondelok na budúci týždeň bude citeľne chladnejší.

V stredu aj 26 stupňov Celzia

Do konca tohto týždňa očakávame ešte stabilné teploty. V stredu a vo štvrtok teploty dosiahnu letné, nadpriemerné hodnoty.

„Maximálne teploty sa v stredu vyšplhajú na 21 až 26 stupňov Celzia, vo štvrtok bude podobne, miestami aj teplejšie. V piatok a cez víkend budú už nižšie teploty, no v najteplejších oblastiach stále prekročia 20 °C,“ uvádza spomínaný portál.

Chladný vzduch od severu

Výrazné ochladenie môžeme očakávať začiatkom budúceho týždňa. Už v pondelok začne do oblasti východnej Európy prúdiť veľmi chladný vzduch od severu. Portál avizuje, že sa ochladí aj o viac ako 10 stupňov Celzia.

„Aj v najteplejších oblastiach Slovenska tak bude len do 15 stupňov Celzia. Teplota v nadmorskej výške 1 500 metrov klesne na našom území z terajších 15 °C na 0 až -5 stupňov Celzia,“ píše spomínaný web.

Avizované teploty budú na danú ročnú dobu naozaj nízke. „Najnepríjemnejší bude teplotný šok, keďže v priebehu troch dní, od nedele do utorka, sa ochladí aj o viac ako 10 stupňov Celzia,“ varuje portál.

Viac k témam: babie leto, počasie
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko čaká teplotný šok, babie leto sa skončí a výrazne sa ochladí © SITA Všetky práva vyhradené.