gtag('config', 'UA-130501671-1');

12.12.2020 (Webnoviny.sk) – V súvislosti so sobotňajším protestom na Hodžovom námestí v Bratislave bolo prevedených na políciu 12 ľudí. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Veronika Martiniaková.

Dodala, že v troch prípadoch išlo o podozrenie z trestného činu drogovej trestnej činnosti, nebezpečného vyhrážania sa a prejavov extrémizmu. Zvyšné osoby sa dopustili priestupku zo zákona o zhromaždovacom práve.

Polícia vyhodnocuje audiovizuálne záznamy

Hovorkyňa uviedla, že bratislavskej mestskej časti Staré Mesto boli oficiálne oznámené dve verejné zhromaždenia z piatich. Doplnila, že polícia počas celého priebehu situáciu monitorovala a priebežne vyhodnocovala, najmä s prihliadnutím na ochranu života, zdravia a majetku občanov.

„V priebehu verejného zhromaždenia na Hodžovom námestí bol viackrát vykonaný služobný zákrok príslušníkmi PZ,“ uviedla.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Protest proti vláde Igora Matoviča 12. decembra (fotografie)

Ako dodala Martiniaková, počas zhromaždení boli vyhotovené viaceré audiovizuálne záznamy, ktoré momentálne vyhodnocujú za účelom zadokumentovania protiprávnych konaní. Následne stotožnené osoby z verejných zhromaždení, ktoré nemali rúško, budú pre podozrenie z priestupku oznámené Úradu verejného zdravotníctva SR.

Ten je zodpovedný za prejedanie týchto priestupkov. Stotožnené osoby budú v otázke zhromaždovacieho práva oznámené príslušnému okresnému úradu.

Prišli stovky ľudí

Jedno zo zhromaždení sa začalo pred Prezidentským palácom na Hodžovom námestí v Bratislave o 12:00. Zúčastnilo sa na ňom niekoľko stoviek ľudí, z ktorých väčšina nemala na tvári rúška a nedodržiavala odstup.

Na proteste proti vláde a opatreniam súvisiacim s koronavírusom boli prítomní viacerí členovia strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS), ktorá protest aj v čase zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie organizovala.

Po oficiálnom ukončení tohto protestu dav rozohnali ťažkoodenci. Ďalšie zhromaždenie sa uskutočnilo na Námestí SNP v Bratislave o 15:00. Aktuálne platné opatrenia nedodržiavali ani jeho účastníci.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Koronavírus, protest, rúška
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia na proteste proti Matovičovej vláde zatýkala, dav rozohnali ťažkoodenci © SITA Všetky práva vyhradené.