gtag('config', 'UA-130501671-1');

14.3.2021 (Webnoviny.sk) – Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) vyzýva verejne činné osoby, aby sa zdržali verejných vyjadrení na adresu orgánov činných v trestnom konaní bez znalosti spisu, relevantnej právnej úpravy a súdnej praxe.

Ako informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová, takéto vyjadrenia potom „zbytočne“ vytvárajú tlak na orgány činné v trestnom konaní a na súd a pôsobia kontraproduktívne.

Pokiaľ sa v tejto súvislosti spomína prípad ,gorila´, tak vôbec nejde o priliehavé prirovnanie, pričom práve aj v tejto kauze bol pri problematike mlčanlivosti zaznamenaný sporný postup Slovenskej informačnej služby,“ dodala Tökölyová.

Predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) vyzval v sobotu 13. marca dotknuté orgány, aby nezdržiavali vyšetrenie obvinení riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského. Podľa ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka (Sme rodina) je zvláštne, že v prípade riaditeľa SIS je možné vypočúvanie svedkov aj bez zbavenia mlčanlivosti.

Viac k témam: kauza Gorila, trestné stíhanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Verejne činné osoby by sa mali zdržať vyjadrení bez znalosti spisu, odkazuje Úrad špeciálnej prokuratúry © SITA Všetky práva vyhradené.