gtag('config', 'UA-130501671-1');

14.2.2022 (Webnoviny.sk) – Rada prokurátorov SR otvorila vnútornú diskusiu o možnom doplnení etického kódexu prokurátora, ktorý bol prijatý ešte na začiatku roka 2016. Ako informoval hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan, spoločnosť vrátane prokuratúry prešla za dané obdobie rozsiahlymi zmenami, ktoré majú súvis aj s etickým kódexom.

„Ako témy, o ktorých je potrebné diskutovať, aby tak v prípade, že sa vyskytne okolnosť v správaní prokurátora, ktorú by mala riešiť Etická komisia, sa javia predovšetkým témy ako vystupovanie a správanie prokurátora vo verejnom elektronickom priestore, prokurátor a sociálne siete, otvorenosť prokuratúry a jej vplyv na správanie prokurátorov, ale aj medze oprávnenej kritiky či mobbing a bossing ako neželané šikanózne prejavy medzi kolegami,“ uviedol Skladan.

Doplnil, že v prípade potreby doplnenia návrh prejde rozsiahlou vnútornou diskusiou a až následne bude prijatý Radou prokurátorov SR.

Viac k témam: etický kódex
Zdroj: Webnoviny.sk – Etický kódex prokurátorov sa možno upraví, riešiť by mal aj správanie na verejnosti či na sociálnych sieťach © SITA Všetky práva vyhradené.