gtag('config', 'UA-130501671-1');

20.7.2023 (SITA.sk) – Bývalého pedagóga Akadémie Policajného zboru v Bratislave Vladimíra Š. obžalovali v kauze postrelenia študentky. Pre agentúru SITA to potvrdil hovorca Krajskej prokuratúry Bratislava Juraj Chylo.

Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava dňa 19.júla podal Mestskému súdu Bratislava I obžalobu na obvineného V. S. pre prečin ublíženia na zdraví závažnejším spôsobom konania porušením dôležitej povinnosti,“ povedal Chylo.

Nešťastná udalosť sa stala v stredu 1. marca na Akadémii Policajného Zboru v Bratislave, kde pedagóg postrelil 20-ročnú žiačku. Tá skončila s poranením chrbtice v nemocnici. Podľa medializovaných informácií sa tri budúce policajtky po vyučovaní chceli zdokonaliť v streľbách, a tak išli s pedagógom na polygón v areáli školy. Pri výstrele z inštruktorovej zbrane strela zasiahla jednu z kadetiek do chrbta. Pre incident skončila vo funkcii rektorka akadémie Lucia Kurilovská.

Viac k témam: Obžaloba, Prokuratúra, Streľba, Študentka
Zdroj: SITA.sk – Bývalého pedagóga z policajnej akadémie obžalovali pre postrelenie študentky © SITA Všetky práva vyhradené.