gtag('config', 'UA-130501671-1');

9.8.2023 (SITA.sk) – Ruská armáda si vybrala kupiansky front v Charkovskej oblasti za hlavnú oblasť svojej ofenzívy. Vytvorili tam ofenzívnu skupinu zostavenú z ôsmich úderných jednotiek a v oblasti sú intenzívne boje, pričom niektoré pozície v posledných dňoch niekoľkokrát zmenili majiteľa. Pre web Ukrajinská pravda to povedal veliteľ ukrajinských pozemných síl generálplukovník Oleksandr Syrskyj.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Cieľom nepriateľa je prelomiť obranu našich vojakov a postupovať priamo na Kupiansk. Boje sú teraz extrémne intenzívne. Niektoré pozície niekoľkokrát zmenili majiteľa,“ povedal Syrskyj.

„Naši vojaci statočne držia obranu a odrážajú všetky pokusy nepriateľa o postup,“ zdôraznil.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – august 2023 (fotografie)

Syrskyj ďalej uviedol, že počas návštevy frontu s veliteľmi diskutoval o možných budúcich akciách Rusov a možnostiach obrancov. Výsledkom je podľa neho prijatie všetkých nevyhnutných rozhodnutí. Predovšetkým ide o dodatočné posilnenie vojenských jednotiek všetkou nutnou technikou a personálom.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinská protiofenzíva
Zdroj: SITA.sk – Ruská armáda útočí na Kupiansk v Charkovskej oblasti, boje sú extrémne intenzívne  © SITA Všetky práva vyhradené.