gtag('config', 'UA-130501671-1');

17.8.2023 (SITA.sk) – Predseda vlády Ľudovít Ódor nijakým spôsobom nezasahuje do práce policajtov, prokurátorov alebo súdov. Zdôraznil to v stanovisku k štvrtkovej policajnej akcii, pri ktorej boli podľa medializovaných informácií zadržaní príslušníci policajnej inšpekcie.

Premiér zdôraznil, že orgány činné v trestnom konaní necháva robiť svoju robotu a odmieta akýkoľvek tlak z akejkoľvek strany na policajtov.

„Mali by sme žiť v slušnej krajine, kde naozaj platí spravodlivosť pre každého. Dovtedy, kým nemáme kompletné informácie o tomto prípade, by sme nemali robiť unáhlené závery ani hystericky reagovať, ani fňukať na rôznych tlačových konferenciách,“ vyhlási Ódor s tým, že je dôležité zachovať si chladnú hlavu.

„O prípade bude na tlačovej konferencii informovať policajný prezident a potom, keď aj ja získam dostatočné informácie, sa rozhodnem, do akej miery je potrebné zvolať Bezpečnostnú radu SR k tejto situácii,“ dodal premiér.

Viac k témam: Premiér Slovenskej republiky, Riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS), Zásah NAKA
Zdroj: SITA.sk – Ódor odmieta, že by zasahoval do práce policajtov. Vraj treba počkať a nie hystericky reagovať alebo fňukať © SITA Všetky práva vyhradené.