gtag('config', 'UA-130501671-1');

23.8.2023 (SITA.sk) – Predseda hnutia Progresívne Slovensko (PS) a podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka vyzval predsedu strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Roberta Fica na diskusný duel. Ako ďalej uviedol šéf progresívcov, Fico sa vyhol už druhému televíznemu diskusnému duelu s ním.

Tieto voľby budú súbojom minulosti a budúcnosti. Návrat minulosti chce Fico, nám v PS naopak ide o to, aby sa Slovensko už konečne pohlo smerom k budúcnosti. Preto je dôležité, aby sa tieto dve zásadne odlišné vízie pre Slovensko porovnali v jednej debate,“ tvrdí Šimečka.

Predseda PS pripomína, že Fico sa síce vyhýba diskusnému duelu s ním, na tlačových besedách však neustále hnutie napáda.

Dokonca sa snaží podsúvať, že všetko, čo sa deje, napr. aj súčasná práca polície, má smerovať v prospech toho, aby PS vyhralo voľby. Pretože práve toho sa obáva. Rozhodol som sa ho preto priamo vyzvať na diskusný duel. Ja si nedeľu 3. septembra držím voľnú,“ vyzval Šimečka.

Viac k témam: politická diskusia, Predčasné voľby na Slovensku 2023, Predseda hnutia Progresívne Slovensko (PS), Predseda strany Smer-SD
Zdroj: SITA.sk – Šimečka vyzval Fica na diskusný duel, predseda Smeru-SD sa mu údajne vyhol v televízii už druhý raz (video) © SITA Všetky práva vyhradené.