gtag('config', 'UA-130501671-1');

4.10.2023 (SITA.sk) – Ruské víťazstvo vo vojne na Ukrajine by nás stálo deväťkrát viac. Uviedol to Úrad vlády SR na sociálnej sieti s tým, že podpora Ukrajiny je našou najlacnejšou možnosťou. Slovensko, Poľsko, Maďarsko a Rumunsko dali doteraz vo vojenskej aj nevojenskej pomoci Ukrajine viac ako päť miliárd eur.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ako ďalej tvrdí, po víťazstve Ruska by sme sa ocitli v susedstve agresívnej veľmoci a na vlastnú armádu by sme museli ročne vynaložiť o dve miliardy eur viac. Zároveň by sa z našej krajiny stal rizikový štát a prišli by sme o zahraničné investície v hodnote 900 miliónov eur ročne.

Úrad vlády zároveň tvrdí, že integrácia Ukrajiny do Európskej únie a NATO by jej umožnila ekonomický rast, ktorý by pozitívne ovplyvnil aj našu krajinu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v októbri 2023 (fotografie)

„Okamžité upokojenie bojov a postupná cesta k zamrznutému konfliktu môže byť pre mnohých komfortným riešením, no ani pri tomto scenári benefity neprevyšujú potenciálne náklady,“ komentuje úrad vlády ďalšiu variantu. Vysvetľuje, že patová situácia na fronte by blokovala ekonomický rozvoj krajiny i jej susedov. Taktiež sa môže kedykoľvek vystupňovať do ozbrojenej konfrontácie.

Viac k témam: pomoc Ukrajine, rusko-ukrajinský konflikt, Úradnícka vláda, vojenská invázia
Zdroj: SITA.sk – Ruské víťazstvo vo vojne na Ukrajine stálo Slovensko deväťkrát viac, vláda hovorí o najlacnejšej možnosti © SITA Všetky práva vyhradené.