gtag('config', 'UA-130501671-1');

8.10.2023 (SITA.sk) – Libanonská militantná skupina Hizballáh v nedeľu vypálila desiatku rakiet na tri izraelské pozície v spornej oblasti pri izraelsko-sýrskych hraniciach. Izrael odpovedal údermi dronmi na objekty Hizballáhu v oblasti, v ktorej sa stretávajú hranice Izraela, Libanonu a Sýrie.

Israel is at war.

Earlier this morning armed Hamas terrorists infiltrated Israeli communities and started going house to house and murdering innocent Israelis.

Some of the images are so disturbing we cannot even share them.

We will take every measure to protect our citizens… pic.twitter.com/BdvD6nYHwq
— Israel ישראל 🇮🇱 (@Israel) October 7, 2023
 Perspektíva, že do bojov, ktoré v sobotu vypukli medzi palestínskou militantnou organizáciou Hamas vládnucou v Pásme Gazy a židovským štátom, sa zapojí Hizballáh, zvyšuje pravdepodobnosť širšieho konfliktu. Skupina Hizballáh, ktorú podporuje Irán, má podľa odhadov k dispozícii desaťtisíce rakiet.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Izraelsko-palestínsky konflikt 2023 (fotografie)

Izrael a Hizballáh medzi sebou v minulosti viedli niekoľko vojen. Naposledy to bol konflikt v roku 2006, v ktorom prišlo o život 1 200 ľudí v Libanone a 160 v Izraeli.

Viac k témam: Útok Hamasu na Izrael
Zdroj: SITA.sk – Libanonská militantná skupina Hizballáh vypálila rakety na izraelskú armádu © SITA Všetky práva vyhradené.